Slektstavle til
familien Servan Homme

Skriv ut Legg til bokmerke
Elisabeth Paulsen

Elisabeth Paulsen

Kvinne 1855 - 1946  (90 år)    Har 105 aner og 488 etterkommere i Familietreet.

Personlig informasjon    |    Media    |    Kilder    |    Hendelseskart    |    Alle    |    PDF

  • Navn Elisabeth Paulsen 
    • I de skriftlige kilder er hun til dels også omtalt med etternavnet "Paulsdatter"
    Fødsel 8 Nov 1855  Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet  [1
    • Kirkeboken oppgir 11.november som fødselsdato, men dette er ifølge familien feil
    Paulsen, Elisabeth - Fødsel-Dåp (Talvik-Kåfjord, Finnmark Ministerialbok 1856)
    Paulsen, Elisabeth - Fødsel-Dåp (Talvik-Kåfjord, Finnmark Ministerialbok 1856)
    Dåp 31 Mar 1856  Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet  [1
    • Hjemmedåp
    Kjønn Kvinne 
    Bygdebok Tangen, Folldal, Innlandet, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet  [2
    Paul Toreson, født 22.12.1801, gift den 26.8.1836 med Ingrid Mikkelsdatter Streitlien (165-1) født 7.9.1812.

    Barn nr. 8: Elisabeth, født 8.11.1855, Alta, død 4.11.1946, Kåfjord, gift med kjøpmann i Kåfjord, Ole Saxe Kjelsberg, født 5.1.1842 på Røros, død 27.6.1918. 9 barn. Stor etterslekt. 
    Bygdebok for Folldal - B1 - Gard og ætt (Ivar A. Streitlien, Revidert utgave, 2000) - Side 576-577
    Bygdebok for Folldal - B1 - Gard og ætt (Ivar A. Streitlien, Revidert utgave, 2000) - Side 576-577
    Beskrivelse av familie Nedskrevet 2012 av Helga Elisabeth Kjelsberg (Servan)
    Jeg kjente bare Elisabeth. Jeg var hennes barnebarn nr. 25, tror jeg. Hun var 70 da jeg ble født. Mamma var svært syk da hun fikk meg, og jeg så visst pjuskete ut. Det sies at da Besta så meg, utbrøt hun: ”Tenk å lide så mye for noe så lite!” Men hun bar meg til dåpen og gav meg sitt navn. Som navn nr. to. Mitt ”søndagsnavn”. Det har jeg alltid vært glad i. For jeg var glad i ”Besta”. Ville gjerne tro hun var en del av meg. Håpet det. For hun var det snilleste jeg visste.

    Jeg husker bare Besta som gammel. En tynn liten hvithåret kone. Når hun kom på besøk, hadde hun alltid med noe godt. Om sommeren var det gjerne neper. Hvite saftige. Som vi kunne skrape med skje og spise slik. Andre ganger var det blod- eller leverpølse. Vi stekte dem på panna, og de smakte deilig. Noen ganger sov hun hos oss. Da var jeg glad og stolt. Men oftest bodde hun i Nielsen-gården. Tvillingene sa det var de som eide henne.

    De forklarte at hun var deres mormor. Det var noe annet og viktigere enn en farmor. Jeg følte det var feil. Men visste ikke noe å si. Få ting har gjort meg mer ulykkelig. Jeg ville at Besta skulle være min.

    Jeg var et vanskelig barn. Det sa alle. Unntatt Besta. Når de andre skjente på meg, sa hun: ”La nå det stakkars barnet være i fred.” Ikke rart jeg var glad i henne.

    Noen ganger var jeg med pappa til Valseth om vinteren. Når han hadde skoleuke i Eiby. Da satt Besta på det store kjøkkenet og spant på rokken. Hvite, luftige ruller av ull ble til fin, tynn tråd under hendene hennes. Det var et mirakel. Jeg fikk lov å prøve. Men det ble bare tull. Så fikk jeg tukle med karding istedet. Det var da noe. Jeg sov på loftet sammen med de andre. Det var rart å se Besta uten de svarte klærne. Om natten hadde hun på seg en lyserød strikketrøye, og håret lå i en tynn flette over den ene skulderen. Det var nesten som hun forsvant. Og ble borte mellom sauefellene.

    Om sommeren ville Besta være ute. Da ruslet hun rundt på gården. Knerta litt ved. Lukte i åker. Rota i jorda. Den var hennes fra barn av. Og hun følte med alt som levde. Om det var planter eller dyr. Men særlig de små.

    Besta satt gjerne med den minste på fanget. Da lærte hun oss en regle som jeg husker den dag idag. Hun holdt med hendene sine om de små leggene.

    ”Gå i skogen. Gå i skogen.” – De små føttene gikk. Sakte. Tungt.
    ”Hugge ved. Hugge ved.” – Den ene foten ”hugget” den andre.
    ”Fryse på fotan. Fryse på fotan”. – Føttene klappet mot hverandre .
    ”Springe hjem. Springe hjem”. – Føttene løp. Fort. Fort. Og barnet lo.

    Besta var en stillferdig og arbeidsom kone. Men hun kunne tenke og drømme også. Hun var glad i å lese. Særlig romaner.Og hun gikk helt opp i personenes skjebner. Mamma syntes hun var søt når hun ynket for dem og sa: ”De stakkars menneskene! Hva de må gå igjennom.” I bøkene fant hun også vakre og sjeldne navn til døtrene. Den yngste fikk hete Julie Franciska. Men livet hennes ble vel ikke helt som hun ville drømt for henne.

    Besta besøkte oss i det nye huset på Elvebakken. Da lå vi to på loftet. Besta i min seng. Og jeg i Kirstens. Hun ble flyttet et hakk ned for anledningen. Jeg var stolt og glad. Men det var litt skummelt også. For jeg hadde hørt de voksne si at så gammel som Besta var nå, kunne man vente å finne henne død i sengen en morgen. Jeg ville ikke at Besta skulle dø. Men enda mindre ville jeg at døden skulle komme til oss der på loftet. Jeg lå og hørte etter pusten til Besta hele natten. Tror jeg.

    Men neste morgen ville Besta ut å gå. Vi vandret sammen på den store vegen som gikk gjennom hele Elvebakken. Fra Altagård til Altabrua. Konene kom i vinduene, og mange åpnet dem og ropte: ”Neimen, er det ikke Lisa som er ute og går!” Jeg hadde ikke hørt det navnet på henne før. Hun ble liksom litt annerledes for meg. Og jeg tenkte stolt at alle kjenner visst bestemoren min.

    Besta spurte om jeg ville ha sjokolade. Likte jeg Firkløver? Hun gav meg 25 øre. Jeg var overveldet. Noe sånt hadde jeg aldri drømt om. Selv en 10 øres var voldsomt. Vi gikk inn i butikken til Posti. Jeg la mynten på disken og sa hva jeg skulle ha. Men Besta snakket hyggelig med damen som om det ikke var noe spesielt. Siden har jeg oppfattet at hun var visst i slekt med eierne. Det var vel derfor vi gikk akkurat dit. Men jeg var bare opptatt av sjokoladen.

    Den høsten reiste vi fra Alta. Og jeg så ikke Besta igjen før jeg traff henne på Stange etter evakueringa. Da var hun ikke helt min Besta lenger. Kanskje fordi hun ikke kjente meg. Jeg var jo blitt voksen. Og hun var bare opptatt av det fryktelige som hadde hendt. At de var blitt jaget hjemmefra. Tyskerne hadde ødelagt alt. Hun var rystet i sin sjel. Og hun var skikkelig sint på tyskerne. Besta som bare var snill og unnskyldte andre. Dette var det ingen unnskyldning for. Men en ting opptok henne mer enn noe annet. Hun gjentok det som et mantra: ”Jeg må opp til Alta igjen og ligge ved siden av Ole”. 
    Beskrivelse av familie Om Elisabeth - Ågot Wæraas` minner, ført i pennen av Ågots datter Turid
    Bestemor bodde på Valset sammen med bestefar. Der ble hun boende hos sin sønn Kristian og hans kone Magna. Da Magna ble enke og senere giftet seg med Ole Haldorsen, begynte bestemor å komme ned til Nielsen-gården hver vinter. Mamma mener at bestemora ofte gikk fra Eiby og ned. Men etter at Peder Berg og Daniel Heitmann startet busselskap, ble det bussturer på bestemora. Da var tante Julie blitt lungesyk, og fulgte ofte med på lasset. De to hadde eget rom. Det kalte de for innerloftet. Der var det fyringsovn, og bestemor hadde som oppgave å fylle alle vedkurvene.

    Hennes yndlings-geskjeft var å hugge ved og bære inn i storhuset. En stor sekk på ryggen og med sopelimen som støtte, sitter som et godt minne av bestemora på netthinna.

    Bestemor hadde ingen andre plikter i huset, men hun fungerte som en liten barnepasser. Vi ble aktivisert med å flette det lange håret hennes. Det var en sysselsetting for oss. Hver kveld før sengetid måtte bestemor få et slag whist med pappa Johan. Det hendte også at hun strikka noe til oss unge.

    Så kom evakueringa. Da kom et hospitalskip (hurtigrute?) til Bossekop. Det var ment for oss evakuerte, men slik ble det ikke. Tyskerne tok det til sine egne soldater, mens vi ble stua inn i et krigsskip fullt med ammunisjon. De gamle fikk imidlertid tilbud om å følge tyskerne i deres skip. Så bestemor skulle få være med der. Da sa mamma Paula: «Nei, mamma skal følge oss andre. Går det galt med vårt skip, skal vi ’gå ned’, alle sammen». Og slik ble det.

    I Tromsø ble vi innkvartert hos tante Ivara, ca. 40 stykker. Vi lå over alt. Fra Tromsø ble vi videresendt med hurtigruta ’Lofoten’ til Trondheim. Bestemor, Martha, mamma Paula, Ingrid, Einar, Arne og tante Julie delte en lugar med fire køyer. Ågot, Helmer og Magda lå på dekk oppå redningsvester, fra Tromsø til Trondheim.

    I Trondheim tok onkel Einar Dyblie imot dem. Bestemor og tante Julie fikk bo hos ham. Vi andre ble innkvartert hos en familie Svendsen, som overlot hele huset til oss. Selv tok de inn hos noen naboer.

    Til Røros tok vi tog. Der ble det på nytt overnatting. Og da var det svært kaldt. Til Røros kom Olaug med to drosjer og hentet oss.

    Bestemor ble boende hos tante Marie på Osvold. Der fikk hun være gjest. Da var hun fylt 89 år.

    Vi andre ble innkvartert på Rekstad gård. Det hendte at bestemor kom på besøk. Husker spesielt besøket da Inger-Lise var kommet til verden i april 1945.

    90-årsdagen feira hun på Osvold.

    Da krigen var slutt, insisterte hun på å få komme nordover. Hun ville dø i Alta. Og det ønsket fikk hun oppfylt. Før sin død i november 1946 bodde hun i ei brakke sammen med Paula og hennes familie. Ågot ble igjen sydpå til 1949.

    Dette er hva mamma Ågot kunne fortelle om sine minner fra bestemor Elisabeth. 
    Folketelling 1865  Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
    http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01038404000772 
    Folketelling 1875  Senja, Troms, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
    http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01052450000822 
    Folketelling 1900  Valset, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
    http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01037573001127

    Gaardbrugerkone 
    Folketelling 1910  Valset, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
    http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01036975002495

    Gaardmandskone 
    Slektsbok Ole Christensen og Elisabeth Paulsen
    Ole var sønn av Christen Olsen Kjelsberg (f. 29. aug. 1806, Røros – d. 1876, Røros) og Marit Hansdtr. Qvax (f. 2. april 1816, Røros – d. 10.nov. 1904, Røros). Christen og Marit flyttet til Marits hjemplass Karlløkka, slik kom Kjelsbergnavnet til Karlløkka. Foreldrene til Marit eide også Svensvollen (Karlvollen i Hitterdalen). Christen kjøpte begge eiendommene. Han var gruvearbeider og drev gården.

    Christen og Marit fikk ni barn og Ole var den fjerde i søskenflokken. Karlvollen ble overdratt til eldste sønnen Hans Christensen Kjelsberg (f. 5.des. 1835, Røros – d. 1929, Røros). Han ligger begravet på Hitterdalen kirkegård. Karlløkka ble overdratt til en yngre sønn Christen Christensen Kjelsberg (f. 25. april 1844, Røros – d. 1921, Røros)

    Ole reiste til Kåfjord, Kvænangen og Senja ca. 1870. Han jobbet ved kobberverkene og ved Nikkelverket. På Senja var Ole handelsbetjent ved Senjens Nikkelverk, og han var den første som hadde grossistkontor der. Her møtte han Elisabeth Paulsen fra Eiby i Alta. Elisabeth bodde hos sin søster der og hjalp til med barna og husarbeid.

    Elisabeth var datter av Paul Thoresen (f. 15. okt. 1807f. 22. des. 1801, Folldal – d. 31. des. 1871, Alta) og Ingrid Mikkelsdatter Streitlien (f. 7. sept. 1812, Folldal – d. 4. nov. 1863, Alta). Paul Thoresen hadde skjøte på Erlien i Folldal, men trivdes ikke med dette bruket.

    Han reiste til Kåfjord i Alta og jobbet ved kobberverket noen år. Det var mye fattigdom og nød i sentral Norge på denne tiden, derfor søkte mange nordover til kobbergruver, fiske, veiarbeid o.l. Paul ville nok forbedre levestandarden før han giftet seg. Ingrid hadde født sønnen Thore i 1835, etter at Paul reiste nordover. Da han kom tilbake giftet de seg. De fikk sju barn i Folldal, en datter døde som liten der.

    I 1852 tok Paul og Ingrid barna med seg og reiste til Alta. Det var nok en lang og vanskelig reise for en familie med seks barn mellom 0 – 17 år. Yngste datteren Elisabeth var den eneste av barna som ble født i Alta. Paul tok utmåling på Moen – Valsetmoen i Eiby, og drev gården så lenge han levde.

    Ole og Elisabeth ble gift 2. des. 1874 i Berg på Senja, og der fikk de sønnen Kristian Saxe (f. 10.aug. 1875) og datteren Ingrid Marie (f. 26. aug. 1877) Etter en tid reiste de tilbake til Alta, og bosatte seg på Moen og senere på Valset. Familien ble større, og de fikk åtte barn til. En liten gutt som ble født i 1885, fikk navnet Hans og døde som nyfødt.

    Året etter fikk de en sønn som også fikk navnet Hans. Han reiste til Canada med broren Ole og døde der bare tjuesju år gammel. Å miste to sønner og to brødre, den ene som liten og den andre som ung, var nok en stor sorg og et stort savn for foreldre og søsken.

    I Eiby drev de gårdsbruk og skogbruk og Ole jobbet også i Alta og i Kåfjord, og hadde forskjellige oppdrag i distriktet. Mye av ansvaret hjemme falt naturlig nok på Elisabeth. Men barna var lært opp til å arbeide og å ta ansvar, og særlig eldste sønnen Kristian var til stor hjelp for henne.

    Ole døde i 1918, og da hadde Kristian Saxe og kona Magna Ivara overtatt farsgården. Etter den tid bodde Elisabeth om somrene i Eiby og om vintrene hos datteren Paula og hennes familie i Bossekop. Elisabeth hadde god helse og hjalp til der hun kunne. Da krigen kom og familien ble tvangsevakuert fra Alta, dro mange av dem til Stange.

    Elisabeth bodde hos datteren Ingrid Marie og hennes familie, og på nabogårdene omkring fikk de andre av familien bo. Mens hun var der, fikk hun fire oldebarn og et barnebarn. Inger Johanne Bjørge, Inger Lise Bull, Inger Elisabeth Kjeldsberg, Solveig Elisabeth Løvstad og Ellen Marie Kjelsberg.

    Ellen er yngste barnebarn og Hjørdis Refsahl var det eldste barnebarnet til Elisabeth og Ole. Det er 40-års aldersforskjell på de to. Elisabeth var en kjær gjest da barna ble båret til dåpen. Hun hadde det godt på Stange, men hjemlengselen var stor. Det var nok en stor spenning for henne ikke å vite hva som hadde skjedd i Alta etter at de måtte reise derfra.

    Da krigen var over, reiste familien tilbake til Alta, og Elisabeth ville også tilbake til sitt kjære fødested Eiby og Alta. Det var spesielt å komme tilbake til et nedbrent hjemsted, men alle sto på og snart ble nye hjem bygget. I 1946 kom hun tilbake til Alta sammen med Julie, Paula og Paulas familie.

    Elisabeth døde i 1946, få dager før hun fyllte 91 år. Hun hadde hatt et rikt og arbeidsomt liv og hadde fått mange etterkommere. Hun var en snill og kjærlig mor, bestemor og oldemor som alle satte stor pris på og var svært glad i.
    Sterke familenavn som Ingrid, Elisabeth og Ole er navn som er brukt i mange generasjoner   [3
    Død 4 Nov 1946  Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
    Elisabeth Kjelsberg (f. Paulsen, 1855-1946) - Dødsannonse i Tromsø den 6. november 1946
    Elisabeth Kjelsberg (f. Paulsen, 1855-1946) - Dødsannonse i Tromsø den 6. november 1946
    Vår kjære mor, svigermor,
    bestemor og oldemor
    Elisabeth Kjelsberg
    døde i dag nær 91 år gammel.
    Alta/Tromsø/Finnsnee/Stange
    4/11-46
    På familiens vegne
    Julie Kjelsberg.
    Begravelse Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet  [4
    Ole Christian og Elisabeth Kjelsberg - Gravstøtte (2003)
    Ole Christian og Elisabeth Kjelsberg - Gravstøtte (2003)
    Ole Christian og Elisabeth Kjelsberg - Gravstøtte (etter oppgradering)
    Ole Christian og Elisabeth Kjelsberg - Gravstøtte (etter oppgradering)
    Søsken 2 brødre og 5 søstre 
    Person ID I39  Servan Homme
    Sist endret 16 Mai 2020 

    DNA tester  6 DNA tester er linket til Elisabeth Paulsen 

    Far Aner Paul Toresen Erlien,   f. 22 Des 1801, Furuhovde, Folldal, Innlandet, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 31 Des 1871, Eiby, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 70 år) 
    Mor Aner Ingrid Mikkelsdatter Streitlien,   f. 7 Sep 1812, Streitlien, Folldal, Innlandet, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 4 Nov 1863, Eiby, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 51 år) 
    Ekteskap 21 Aug 1836  Øvre Folldal sokn, Lesja prestegjeld, Innlandet, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet  [5
    Erlien, Paul Thoresen og Ingrid Mikkelsdatter Streitlien - Ekteskap (Lesja, Oppland Ministerialbok 1836)
    Erlien, Paul Thoresen og Ingrid Mikkelsdatter Streitlien - Ekteskap (Lesja, Oppland Ministerialbok 1836)
    Alder ved ekteskap Han : 34 år og 8 måneder - Hun : 23 år og 11 måneder. 
    Famile ID F38  Gruppeskjema  |  Familiediagram

    Familie Aner Ole Christensen Kjelsberg,   f. 5 Jan 1842, Røros, Sør-Trøndelag, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 30 Jun 1918, Valset, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 76 år) 
    Ekteskap 2 Des 1874  Senja, Troms, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet  [6
    Kjelsberg, Ole Christensen og Elisabeth Paulsen - Ekteskap (Berg og Torsken, Troms Ministerialbok 1874)
    Kjelsberg, Ole Christensen og Elisabeth Paulsen - Ekteskap (Berg og Torsken, Troms Ministerialbok 1874)
    Alder ved ekteskap Hun : 19 år og 1 måned - Han : 32 år og 11 måneder. 
    Barn 
    +  1. Mann Kristian Saxe Kjelsberg,   f. 10 Aug 1875, Senja, Troms, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 11 Mai 1932, Eiby, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 56 år)
    +  2. Kvinne Ingrid Marie Kjelsberg,   f. 26 Aug 1877, Senja, Troms, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 26 Sep 1968, Stange, Hedmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 91 år)
    +  3. Kvinne Paula Elisabeth Kjelsberg,   f. 24 Jan 1880, Kåfjord, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 13 Feb 1968, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 88 år)
    +  4. Mann Ole Mathias Kjelsberg,   f. 20 Okt 1882, Eiby, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 8 Sep 1979, Burnaby, British Columbia, Canada Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 96 år)
       5. Mann Hans Kjelsberg,   f. 11 Sep 1885, Eiby, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 16 Sep 1885, Eiby, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 0 år)
       6. Mann Hans Ingvard Kjelsberg,   f. 28 Sep 1886, Eiby, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 18 Mar 1913, Kyle, Saskatchewan, Canada Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 26 år)
    +  7. Kvinne Magda Charlotte Kjelsberg,   f. 27 Jun 1889, Eiby, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 4 Feb 1949, Finnsnes, Troms, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 59 år)
    +  8. Mann Paul Amandus Kjelsberg,   f. 11 Mar 1892, Eiby, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 26 Jun 1982, Kåfjord sykehjem, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 90 år)
    +  9. Kvinne Ivara Eline Kjelsberg,   f. 14 Sep 1894, Eiby, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 21 Nov 1982, Tromsø, Troms, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 88 år)
     10. Kvinne Julie Fransiska Kjelsberg,   f. 4 Jun 1897, Eiby, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedetd. 27 Okt 1949, Alta, Finnmark, Norway Finn alle personer med hendelser på dette stedet (Alder 52 år)
    Famile ID F5  Gruppeskjema  |  Familiediagram
    Sist endret 28 Des 2015 

  • Hendelseskart
    Link til Google MapsFødsel - 8 Nov 1855 - Alta, Finnmark, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsDåp - 31 Mar 1856 - Alta, Finnmark, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsBygdebok - Paul Toreson, født 22.12.1801, gift den 26.8.1836 med Ingrid Mikkelsdatter Streitlien (165-1) født 7.9.1812. Barn nr. 8: Elisabeth, født 8.11.1855, Alta, død 4.11.1946, Kåfjord, gift med kjøpmann i Kåfjord, Ole Saxe Kjelsberg, født 5.1.1842 på Røros, død 27.6.1918. 9 barn. Stor etterslekt. - - Tangen, Folldal, Innlandet, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsFolketelling - http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01038404000772 - 1865 - Alta, Finnmark, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsEkteskap - 2 Des 1874 - Senja, Troms, Norge Link til Google Earth
    Link til Google MapsFolketelling - http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01052450000822 - 1875 - Senja, Troms, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsBarn - Kristian Saxe Kjelsberg - 10 Aug 1875 - Senja, Troms, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsBarn - Ingrid Marie Kjelsberg - 26 Aug 1877 - Senja, Troms, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsBarn - Paula Elisabeth Kjelsberg - 24 Jan 1880 - Kåfjord, Alta, Finnmark, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsBarn - Ole Mathias Kjelsberg - 20 Okt 1882 - Eiby, Alta, Finnmark, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsBarn - Hans Kjelsberg - 11 Sep 1885 - Eiby, Alta, Finnmark, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsBarn - Hans Ingvard Kjelsberg - 28 Sep 1886 - Eiby, Alta, Finnmark, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsBarn - Magda Charlotte Kjelsberg - 27 Jun 1889 - Eiby, Alta, Finnmark, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsBarn - Paul Amandus Kjelsberg - 11 Mar 1892 - Eiby, Alta, Finnmark, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsBarn - Ivara Eline Kjelsberg - 14 Sep 1894 - Eiby, Alta, Finnmark, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsBarn - Julie Fransiska Kjelsberg - 4 Jun 1897 - Eiby, Alta, Finnmark, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsFolketelling - http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01037573001127 Gaardbrugerkone - 1900 - Valset, Alta, Finnmark, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsFolketelling - http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01036975002495 Gaardmandskone - 1910 - Valset, Alta, Finnmark, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsDød - 4 Nov 1946 - Alta, Finnmark, Norway Link til Google Earth
    Link til Google MapsBegravelse - - Alta, Finnmark, Norway Link til Google Earth
     = Link til Google Earth 
    Tegnforklaring  : Address       : Cemetery       : Farm       : Town       : Parish       : City       : Ikke satt

  • Bilder
    Elisabeth Paulsen
    Elisabeth Paulsen
    Elisabeth Kjelsberg f. Paulsen (1855-1946)
    Elisabeth Kjelsberg f. Paulsen (1855-1946)
    Paul Toresen Erlien (1801-1871), Elisabeth (1855-1946) bak. Antagelig en annen datter av Paul til venstre
    Paul Toresen Erlien (1801-1871), Elisabeth (1855-1946) bak. Antagelig en annen datter av Paul til venstre
    Elisabeth hugger ved på Nielsengården i 1943
    Elisabeth hugger ved på Nielsengården i 1943
    Elisabet i oldebarnet Ingrid Elisabeths dåp i 1945
    Elisabet i oldebarnet Ingrid Elisabeths dåp i 1945
    Streitlien. Barndomshjemmet i Folldal
    Streitlien. Barndomshjemmet i Folldal

  • Kilder 
    1. [S281] Finnmark fylke, Kåfjord i Talvik, Ministerialbok nr. 16 (1847-1857), Fødte og døpte 1856, side 58., http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070228620355.jpg.

    2. [S217] Streitlien, Ivar A., Bygdebok for Folldal. B. 1 : Gard og ætt (Revidert utgave, 2000), ([Folldal] : [Folldal kommune], 2000), Side 576-577, 8299249546 .

    3. [S4000] Ole Christensen Kjelsberg og Elisabeth Paulsdatters etterkommere (1874-2014), (Fagtrykk Idé AS), Side 9-13.

    4. [S5100] DIS Gravminner, https://www.slektogdata.no/gravminner/grav/090173a3-9869-46d8-a49c-1b7b7967ba3d.

    5. [S282] Oppland fylke, Lesja, Ministerialbok nr. 5 (1830-1842), Ekteviede 1836, side 431., http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070603490331.jpg.

    6. [S104] Troms fylke, Berg og Torsken, Ministerialbok nr. 3 (1872-1879), Ekteviede 1874, side 97., http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20061212620452.jpg.